NAJVIŠI HIGIJENSKI STANDARDI

Tetoviranje ne treba i ne smije imati bilo kakav utjecaj na vaše zdravlje i zato je najvažnije pitanje kod svakog ulaska u tattoo salon – kakvi me higijenski standardi očekuju? Savjesnost majstora i obaveza upotrebe tehnologije sterilizacije naš su zaštitni znak, a u nekoliko rečenica opisati ćemo kakav se sterilizacijski protokol i oprema koristi u našim salonima.

Naša oprema za piercing i tetoviranje je kompletno jednokratna i sterilna. Kao uvoznici opreme, boja i nakita, imamo potrebne dozvole za uvoz i korištenje istih i obavezni smo testirati njihovu neškodljivost i sterilnost kao i kvalitetu materijala nakita. Igle se pred mušterijama prije tetoviranja ili piercinga otvaraju iz originalnog i sterilnog pakiranja. Produžeci kroz koje igla prolazi su plastični, sterilni i jednokratno se upotrebljavaju.

Kod većine drugih tattoo studija naići ćete na metalne produžetke koje je potrebno sterilizirati prije ponovne upotrebe Takav način nije potpuno siguran i mi ga iz tog razloga ne koristimo.

Radna površina je prije i nakon svake mušterije sterilizirana, mašinica ima zaštitnu foliju i majstori, naravno, cijelo vrijeme rade s rukavicama.