PIERCING VODIČ

HELIX

     HELIX PIERCING je bilo koji piercing koji se nalazi uzduž uha na dijelu gdje je hrskavica. Kod ovih piercinga postoji rizik “urušavanja” tj. deformiranja hrskavice, ako nije napravljen s ispravnim alatom i procedurom. Kad kažemo: krivi alat, najviše mislimo na “pištolje” za bušenje koji nisu sterilni i rade veliku štetu okolnom tkivu i hrskavici. Ilegalni su s razlogom! 

INDUSTRIAL

     INDUSTRIAL je naziv za dva ili više piercinga koji su spojeni s jednom šipkicom. Međutim, u normalnoj upotrebi tog naziva, Industrial se odnosi na dva Helix piercinga (hrskavica) povezana s ravnom ili zakrivljenom šipkicom. Može biti horizontalan i vertikalan. 

CONCH

     CONCH je piercing na najuvučenijem dijelu ušne školjke, kraj samog slušnog kanala. Može se raditi sa standardnom debljinom nakita (1.6mm) ili “dermal punch” metodom “izbiti” veći dio hrskavice i nositi deblji nakit. Povijesno, prakticirali Gorak Naths, članovi Sadhu sekte koji su poznati baš po prakticiranju cocnh piercinga. 

TRAGUS

     TRAGUS je jedan od standardnih piercinga i nalazi se na maloj izbočini hrskavice tocno ispred slušnog kanala. Ovaj piercing nema nikakvo povijesno značenje, samo estetsko. Može se raditi s ravnim nakitom ili ringom i nije povezan s nikakvim posljedicama kod sluha ili facijalnom paralizom kao što to govore urbane legende. 

ORBITAL

     ORBITAL je sličan Industrialu, razlika je u tome što su ovdje dva piercinga spojena s ringom. Obično se pusti da piercevi zacijele odvojeno s dvije ravne šipkice pa se naknadno stavi ring. Može se i inicijalno raditi s ringom, ali taj zahvat je bolniji i duže zacjeljuje. 

ROOK

     ROOK je piercing na preklopu hrskavice između concha na uvučenom dijelu ušne školjke i gornjeg, ravnog dijela hrskavice. Ovaj piercing zahtijeva dosta opreza i njege jer je osjetljiviji i izloženiji kod telefoniranja ili spavanja od drugih pierceva. 

DAITH

     DAITH je piercing koji prolazi kroz unutarnjiji preklop hrskavice na uhu. Jedan je od kompliciranijih za napraviti i prvi put je napravljen 1992. Godine. Nije jako bolan a obično i dobro zacijeli. 

ANTI-TRAGUS

     ANTI-TRAGUS se nalazi na izbočenom dijelu hrskavice odmah iznad ušne resice. Izvedba nije komplicirana ali mnogi kažu da je ovo jedan od najbolnijih piercinga na uhu.